אוכל רדיואקטיבי? הערכת הסיכונים הרדיולוגיים שלך
עם היישום של ניתוח הסיכונים ובקרות מניעה מבוססות סיכונים ( HARPC ) עבור מתן רגולציה למזון אנושי בחוק המודרניזציה של בטיחות מזון (FSMA), כל יצרני המזון נדרשים לתוכנית בטיחות מזון.
מרכיב הערכת הסיכונים בתכנית זו מחייב את יצרני המזון להעריך סיכונים רדיולוגיים ולקבוע בקרות מונעות, מה שמעלה את השאלה: על אילו סוגי סיכונים רדיולוגיים אנו מדברים?
בואו נתחיל עם היסודות. רדיואקטיביות היא המונח המשמש לתיאור התהליך הטבעי שבו חלק מהאטומים, כמו רדיום 228 ואורניום 235, מתפרקים באופן ספונטני, ופולטים גם חלקיקים וגם אנרגיה כשהם הופכים לאטומים שונים ויציבים יותר. בעוד איזוטופים לא יציבים נוטים להפוך למצב יציב יותר, הרדיואקטיביות תתפרק.
קרינה מתייחסת לחלקיקים או לאנרגיה המשתחררים במהלך התפרקות זו בצורה של חלקיקים, כגון נויטרונים, חלקיקי אלפא וחלקיקי בטא, או גלים של אנרגיה טהורה, כגון גמא וקרני רנטגן. אנו נחשפים לקרינה מדי יום, מכיוון שהיא מגיעה מהחלל, ממכשירים אלקטרוניים, ובצורה של רדיונוקלאוטידים (איזוטופים רדיואקטיביים של יסודות) הנמצאים באופן טבעי באדמה, במים ובאוויר.
חשיפה לרמות גבוהות מאוד של קרינה עלולה לגרום להשפעות בריאותיות חמורות כמו כוויות בעור ותסמונת קרינה חריפה, המכונה בדרך כלל מחלת קרינה . זה יכול גם לגרום לבעיות בריאותיות ארוכות טווח, כמו סרטן ומחלות לב וכלי דם. רמות נמוכות של קרינה שנמצאות בסביבה אינן מהוות סיכונים בריאותיים מיידיים, אך הן מהוות גורם מינורי בסיכון הכולל לסרטן.
במקומות גיאוגרפיים מסוימים יש נוכחות טבעית גבוהה של מינרלים רדיואקטיביים, שעלולים להיגמר כאיזוטופים רדיואקטיביים בשרשרת אספקת המזון שלכם. כאשר אתה מעריך סיכונים רדיולוגיים פוטנציאליים בניתוח הסיכונים של הפעולה שלך, עליך לשקול את מקור המים המשמשים בתהליכי הייצור שלך. שאל את מי המקור לשתייה שלך לקבלת פרטים או בדוק אותם באופן קבוע כדי להבין את הסיכונים הפוטנציאליים שלך.
מאז פרסום הכלל הסופי של רדיונוקלידים ב-7 בדצמבר 2000, הסוכנות להגנת הסביבה (EPA) מסדירה רדיונוקלידים במי שתייה כדי להגן על בריאות הציבור. תקנה זו קובעת דרישות ניטור חדשות למערכות מים קהילתיות (CWS) כדי להבטיח שהלקוחות יקבלו מים שאינם עולים על רמות המזהמים המקסימליות (MCL) עבור רדיונוקלידים במי השתייה.
רדיונוקלידים יכולים להשתחרר בסביבה בטעות מכור של מתקן גרעיני, כפי שקרה בפוקושימה, יפן לאחר התאונה ב-2011. לכן, חקלאות, מזון, מזון, ייעור ודיג נמצאים בסיכון לזיהום רדיולוגי.
אם ברצונך להעריך סיכונים רדיולוגיים אפשריים, להבין בהצלחה סיכונים אלה ולהסיר אותם מהמזון שלך, ייתכן שתצטרך לחפור בשרשרת אספקת המזון שלך כדי לזהות את מקורות המוצר שלך, כולל חומרי גלם, מרכיבים וחומרי אריזה.





