כיצד ליצור תוכנית ספקים מאושרת מאפס
תוכנית ספקים מאושרת שמה לה למטרה להבטיח שכל המזון, המרכיבים, חומרי הגלם והשירותים שאתה קונה בעסקי המזון שלך בטוחים ומתאימים למוצרים, לצרכנים וללקוחות שלך.
תוכנית ספקים מאושרת היא אוסף של מדיניות, נהלים ורישומים, הכוללים בדרך כלל הערכות סיכונים.
אם עדיין אין לך תוכנית ספקים מאושרת, שלושת השלבים האלה יעזרו לך להתחיל. אזהרה: השלבים פשוטים אבל זה לא אומר שהתהליך קל. זה לוקח זמן ומאמץ לבנות תוכנית חזקה. אם חסר לך זמן או משאבים, אולי תרצה להתחיל רק עם החומרים החשובים ביותר שלך ולהוסיף חומרים פחות חשובים מאוחר יותר
שלב ראשון: הבן את הדברים שאתה קונה
התחל בהכנת רשימה של כל מה שאתה רוכש שקשור למזון שאתה מייצר או מוכר
הרשימה שלך צריכה לכלול מרכיבים, מוצרים, חומרי אריזה. זה צריך לכלול גם את כל ספקי השירות שעובדים אתך, כגון יצרני מנקים מדבירים.
עבור כל ספק חומר או שירות, רשום את הדרישות שעליו לעמוד בהן כדי לאפשר לעסק שלך לייצר או למכור מזון בטוח ובאיכות הרצויה. בחברות מזון גדולות, תיאור זה מקבל צורה של מפרט רכישה.
רשימת הדרישות צריכה להתבסס על סכנות וסיכונים לבטיחות המזון - כולל אלרגנים - סיכוני אותנטיות מזון והמשכיות עסקית (מה יקרה אם אינך יכול להשיג את החומר הזה?)
התמודד תחילה עם סיכוני בטיחות המזון. יש לעשות זאת על ידי ביצוע הערכת סיכוני בטיחות מזון על החומרים. כלול גם את מפגעי בטיחות המזון שעלולים לנבוע מהונאת מזון .
שלב שני: דע ממי אתה רוצה לקנות את זה
כעת יש לך רשימה מובנית של מה שאתה קונה, אתה יכול ליצור תיאור רשמי של מה שאתה מצפה מספקים.
הקריטריונים לבחירת ספקים צריכים לכלול מאפייני בטיחות מזון ויכולים לכלול גם את היסטוריית העבר שלהם של עמידה במפרטים שלך, שירות הלקוחות והרקע העסקי שלהם כגון האם יש להם היסטוריה של החזרות מזון, בעיות היגיינת מזון או הונאות מזון.
מדוע כדאי לפרט את הקריטריונים הללו באופן רשמי? כי אם אתה רוצה להשיג משהו מספק חדש, תהיה לך מסגרת להחליט אם הספק החדש "בסדר" או לא
שלב שלישי: צור רשימת ספקים מאושרת ותהליך ניטור
עכשיו כשאתה יודע באילו דרישות הספקים שלך צריכים לעמוד כדי להיחשב "מאושרים" אתה יכול להכניס את זה למסמך, עם רשימה של הספקים שלך בפועל .
עבור כל אחד מהספקים הנוכחיים שלך, רשום באילו דרישות הם צריכים לעמוד כדי להיות "מאושרים" ולגבי כל דרישה, ציינו במפורש אם הם עומדים בה או לא. אם יש דרישה שהם לא עומדים בה, כדאי לרשום למה לדעתכם זה בסדר (="הערכת סיכונים" ), או לעשות תוכנית להפסיק את הרכישה אצלם.
לאחר שתעשה זאת עבור כל הספקים שלך, תהיה לך רשימת ספקים מאושרת. כדאי לכלול גם ספקי גיבוי לחומרים חשובים.
לבסוף, כלול הערה שמסבירה באיזו תדירות תבדוק כל ספק כדי לבדוק אם הוא עדיין עומד בדרישות שלך. בתוכנית רשמית לבטיחות מזון, זה חייב להיעשות לפחות פעם בשנה
בקצרה: 🍏 תוכנית ספקים מאושרת היא אוסף של מדיניות, נהלים ורישומים, הכוללים בדרך כלל הערכות סיכונים 🍏 הם עוזרים להבטיח שכל המזון, המרכיבים, חומרי הגלם והשירותים שאתה קונה בעסקי המזון שלך בטוחים ומתאימים למוצרים, לצרכנים וללקוחות שלך 🍏 התחל עם מה שאתה קונה 🍏 ואז תחשוב ממי אתה קונה את זה 🍏 רשום הכל וסקור ספקים באופן קבוע 🍏





